Voorgerechten

Voorgerechten

Een voorgerecht - ook wel voorafje genoemd - is een deel van een maaltijd. Het voorgerecht gaat vooraf aan het hoofdgerecht. De meeste voorgerechten zijn hartig van smaak. Hieronder lees je alles omtrent het onderwerp voorgerechten.

Soorten voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Er zijn diverse soorten voorgerechten, die we hieronder kort zullen behandelen.

Salades

Een salade is een koud gerecht dat doorgaans bereid is met verschillende ingrediënten. Meestal worden deze aangemaakt met een vinaigrette of dressing. Dit is een combinatie van azijn, olie en smaakmakers als zout en kruiden. Dressings worden vaak gemaakt met mayonaise. De variaties zijn bijna eindeloos omdat je zelf kunt kiezen wat je toevoegt en zo dus vele varianten kan bedenken. Enkele bekende samengestelde salades zijn de aardappelsalade, caesarsalade, de Griekse salade, huzarensalade, zalmsalade en de Waldorf salade.

Soepen

Soep is vloeibaar voedsel dat bereid wordt door ingrediënten te koken. Vaak zijn dit groenten en/of vlees. Er bestaan vele soorten soep en dit wordt wereldwijd gegeten. Voor de bereiding van soep wordt vaak gebruikgemaakt van bouillon. Dit is een aftreksel van vlees met bot dat enkele uren met kruiden wordt gekookt. Bouillon kan zo worden gegeten, maar dient als basis voor soepen waar nog andere ingrediënten aan toe worden gevoegd. Enkele bekende soepen zijn tomatensoep, groentesoep, kippensoep, erwtensoep en uiensoep.

Antipasto

Dit is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondeten wordt geserveerd. De letterlijke vertaling is voor de maaltijd. Meestal bestaat een antipasto uit serranoham of prosciutto, mozarella, amandelen en/of olijven.

Bereiding van voorgerechten

Een voorgerecht kan iedereen maken. Er zijn echter wel verschillende moeilijkheidsgraden wat betreft het bereiden van voorgerechten. Er zijn hele makkelijke, die in principe iedereen moet kunnen maken, maar er zijn ook moeilijke voorgerechten waar enige ervaring voor nodig is om dit succesvol klaar te maken. Hoe goed of slecht je ook bent in de keuken, door het enorme aanbod in voorgerechten is er altijd iets wat ook jij kan maken.

Terug naar het overzicht
Kookwinkel online 2024 | Sitemap Over ons | Privacy & Disclaimer | URLmedia |