Ingrediënten

Ingrediënten

Bij ieder gerecht dat je gaat bereiden heb je ze nodig: ingrediënten. Dit zijn de bestanddelen, genoemd in recepten, die noodzakelijk zijn voor de bereiding van het gerecht. We leggen hieronder de verschillende soorten ingrediënten uit.

Verschillende soorten ingrediënten

Met een ingrediënt wordt in de algemene zin een bestanddeel van een mengsel bedoeld. Kruiden, specerijen, vlees, vis, kaas, pasta, meel, water, wijn, stukken fruit en aardappelen zijn allemaal ingrediënten. Door ingrediënten op bepaalde manieren te bereiden en te mengen kunnen hier gerechten mee worden gemaakt.

Kruiden

Met kruiden wordt meestal verwezen naar een smaakmaker die afkomstig is van een kleine groene plant. Hiervan wordt voornamelijk het bladgroen en stengels gebruikt als smaakmaker. De meest gebruikte kruiden zijn: basilicum, bieslook, koriander, oregano, peterselie, salie, tijm en rozemarijn.

Specerijen

Specerijen verschillen niet heel veel van kruiden, ze zijn namelijk beide plantaardig. Specerijen verwijzen meestal naar smaakmakers uit voornamelijk tropische klimaten. Voorbeelden van specerijen zijn: geelwortel, gember, jeneverbessen, kaneel, koriander, kruidnagel, mosterd, peper en saffraan.

Vlees en vis

Vlees is het deel van een landbouw- of wilddier dat eetbaar is. Meestal zijn dit de spieren en soms is dat het orgaanvlees zoals de lever. Er bestaat een verschil tussen wit en rood vlees. Wit vlees komt van de kip en ander gevogelte. Rood vlees komt van runderen, schapen, geiten en varkens. Vlees is te verdelen in onbewerkt vlees, bewerkt vlees en vet vlees.

Vis is onderdeel van een gezonde voeding en is terug te vinden in de schijf van vijf. Vis is goed voor je gezondheid omdat visvetzuren bevorderend zijn voor je hart en bloedvaten. Daarom is het verstandig om 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur is dit een vette vis zoals haring, makreel, zalm of sardines. Vis kun je op diverse manieren bereiden: bakken, koken, grillen en roerbakken. Over het algemeen is vis snel gaar: in de pan ongeveer 3 tot 10 minuten en in de oven 15 tot 20 minuten. De dikte van de vis is hier bepalend voor de tijd die het nodig heeft om gaar te worden.

Handige & opvallende ingrediënten

Als dé online kookwinkel komen wij veel verschillende ingrediënten tegen. De diversiteit van ingrediënten maakt het koken nóg leuker. Een ingrediënt dat wij steeds vaker tegenkomen is ei. De verwerking van ei is te vinden in diverse levensmiddelen. Zo wordt ei verwerkt in pasta's, sauzen, desserts en zelfs vleesproducten. De verwerking van ei biedt de producten een vollere smaak.

Terug naar het overzicht
Kookwinkel online 2024 | Sitemap Over ons | Privacy & Disclaimer | URLmedia |