Eenvoudige recepten

Eenvoudige recepten

Er zijn meerdere manieren om makkelijk een gerecht te koken. Laat je inspiratie eens gaan en tover gekke gerechten op tafel door verschillen ingredienten te combineren. Je kunt bijvoorbeeld ook verschillend recepten combineren. Hieronder zetten we enkele eenvoudige recepten voor je op een rij.

Cheeseburger

Een bijzonder eenvoudig recept voor het maken van een cheeseburger. Wat heb je nodig?

Pel de ui om hem vervolgens te snipperen. Je mengt de ui met het gehakt, paneermeel en melk goed door elkaar. Het mengsel kun je verder op smaak brengen met zout, peper, mosterd en paprikapoeder. Maak er een echte hamburger van en strijk hem met een halve eetlepel olie. Verhit de pan met de rest van de olie en bak het vlees vervolgens aan beide kanten 5 minuten lang. Was de tomaat en snijd de augurk in reepjes. Leg de hamburger vervolgens op een bakblik en leg de kaas en tomaat erop. Zet dit in de oven voor een paar minuten tot de kaas begint te smelten. Snijd het bolletje open en leg het vlees ertussen.

Franse uiensoep

Wat heb je nodig?

Pel de uien om ze vervolgens netjes in ringen te snijden. Fruit ze daarna kort in het boter en giet vervolgens de bouillon erbij. Roer het allemaal door elkaar en laat het 25 minuten koken op een laag vuurtje. Voeg de witte wijn eraan toe en laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken. Breng de soep goed op smaak met wat zout en peper.

Rooster de sneedjes brood, verwijder de korsten en leg ze in een vuurvaste kom. Giet de soep er overheen en bestrooi de kom met geraspte emmentaler. Zet de kom 10 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.

Kruidensaus

Wat heb je nodig?

Pel de ui en hak hem fijn in kleine stukjes. Spoel de kruiden af, dep ze droog en hak ze fijn. Meng dit alles met de mayonaise en klaas is kees!

Gestoomde broccoli met volkorenpasta

Wat heb je nodig?

Kook de pasta met 2 eetlepes olijfolie in kokend water met een beetje zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Pel vervolgens de ui en snijd hem in grote stukken. Maak de broccoli schoon en snijd hem in hapklare stukken.

Fruit de ui en het beetje knoflook in een pan met olijfolie. Voeg vervolgens de broccoli toe. Schenk na ongeveer 5 minuten de melk en room erbij. Breng dit allemaal op smaak met zout, peper en bouillon en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Snijd de ham in reepjes en voeg deze vlak voor het einde toe aan de groenten. Schik de groenten op de pasta en klaar!

Terug naar het overzicht
Kookwinkel online 2024 | Sitemap Over ons | Privacy & Disclaimer | URLmedia |