Basis recept brood bakken

Basis recept brood bakken

Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood in huis. Maar hoe maak je nu zelf het perfecte brood? Gelukkig is het bakken van brood helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Met dit basis recept brood bakken en een paar simpele ingrediënten heb je in een handomdraai heerlijk vers brood op tafel staan. Bekijk het volledige recept hieronder.

Ingrediënten basis recept brood bakken

Om brood te maken heb je slechts een paar ingrediënten nodig, namelijk: bloem, water, gist en zout. Voor dit heerlijke recept heb je de volgende hoeveelheden nodig:

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem in een grote kom en voeg de gist en het zout toe. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
  2. Voeg hierna het lauwwarme water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
  3. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten met de hand of met een keukenmachine tot het soepel en elastisch is, het is gebruikelijk dat het deeg ietwat plakkerig is.
  4. Leg het deeg terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek. 
  5. Laat het deeg vervolgens ongeveer één uur rijzen, totdat het deeg ongeveer dubbel zo groot is.
  6. Kneed het deeg na het rijzen kort door en vorm er een brood van.
  7. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het nogmaals rijzen onder een vochtige theedoek, totdat het weer in volume is verdubbeld.
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bak het brood in ongeveer 30 minuten tot een heerlijk goudbruin en gaar brood.

Extra tips voor het perfecte brood

Zorg voor een warme omgeving tijdens het rijzen, bijvoorbeeld door de kom op de verwarming te zetten of in de buurt van een warme oven, zo krijg je het lekkerste brood. Ook kun je extra noten, zaden of gedroogde vruchten toevoegen naar eigen wens voor een extra smaakbeleving.

De beste ingrediënten

Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten is van belang voor de smaak en structuur van je zelfgebakken brood. Een goede manier om de beste ingrediënten in huis te halen is door een bezoekje te brengen aan de Zelf brood bakken webshop. Hier vind je een ruime selectie aan goede kwaliteit ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van het perfecte brood. Zo kun je gemakkelijk en snel alles bestellen wat je nodig hebt.

Heerlijk broodbak recept

Met dit basisrecept voor brood kun je eindeloos variëren. Door te experimenteren met smaken kun je steeds weer nieuwe variaties bedenken. Het zelf bakken van brood is niet alleen lekker, maar ook erg gemakkelijk met dit basis brood bakken recept. Met slechts een paar ingrediënten zet je zelf een heerlijk vers brood op tafel!
 

Terug naar het overzicht
Kookwinkel online 2024 | Sitemap Over ons | Privacy & Disclaimer | URLmedia |